Ik ben beeld- en ornamentsnijder. Dit is een van de termen die in de 17e eeuw werden gebruikt voor mijn ambacht. Die tijd is mijn grote inspiratiebron. Na mijn opleiding meubelmaken ben ik in de leer gegaan bij Cees van Soestbergen, meester beeld- en ornamentsnijder in Amsterdam. Sinds 2009 heb ik mijn eigen atelier op de Staaleversgracht 1 in het centrum van Enkhuizen.

Anna strunger Anna Stringer
1Mauhandenkleur Anna Stringer

Behalve restauratie en reconstructie van houtsnijwerk maak ik ook nieuw werk, naar eigen ontwerp of naar ontwerp van de klant. Dit gebeurt vaak in nauw overleg. Bovendien werk ik vaak samen met een meubelmaker.

Mijn opdrachtgevers zijn musea, restauratieateliers, kerken en particulieren. Zij komen uit heel Nederland, Duitsland en uit België.

Voor mij is juist de variatie in mijn werkzaamheden wat ik zo mooi vind aan mijn beroep: van restauratie, reconstructie, werk in traditionele stijl tot vernieuwend werk.

De basis is voor mij altijd het ambacht. Daaronder versta ik vakwerk, zuiver van stijl, met logische vormen en vloeiende lijnen. En ook werk dat qua constructie goed in elkaar zit, waarbij rekening is gehouden met de eigenschappen van het materiaal, zoals de houtdraadrichting en nagedacht is over de keuze van de houtsoort. Al met al: een combinatie van werken met handen en hoofd.

Een bijzonder project voor mij is de walnootwieg die ik voor de geboorte van mijn dochter maakte.

WiegAnna 3219 Anna Stringer

Ik ben aangesloten bij de volgende organisaties

logo restauratoren nederland Anna Stringer

Restauratoren Nederland

logo art restorers association nederland Anna Stringer

ARAN

Art Restorers Association Nederland
logo Crafts Council Nederland Anna Stringer

Crafts Council Nederland

Ik ben aangesloten bij de volgende organisaties